Hasznos 

Nagyboconádi típusok

(Ahogyan én készítem)


Kép

NB. 15 (5x3 keretes anyanevelő)


Kép

NB.15 anyanevelő főbb méretei


Kép

NB.15 anyanevelő méretei

Az anynevelő kaptárok kiegészítője az NB.-24-es kaptárnak. Fő cél a méztér növelése és a rendszeres anyaváltás volt. Nem elhanyagolható a plusz tartalék család sem.
A sorban öt NB.-24-es kaptár után egy anyanevelő következett. Így minden kaptárhoz tartozott egy három keretes anyanevelő kaptárrész.
Az elválasztó falak helyét 3x10mm léccel rögzítem.(Nem látszik a rajzon.) Ezt a kaptár belső feléhez szegezem. De csak a válaszfal egyik oldalán. A másik oldalon, oldalanként szorosan az elválasztófal mellé negyvenes szeget ütök. Ez stabilan a helyén tartja a válaszfalat. Mikor egyesítek, ki kell venni a válaszfalat, kiveszem a szegeket és megütöm oldalra. Így nem bírják túlzottan odaragasztani a méhek, könnyen ki bírom venni.
A válaszfalat (falakat) kiteszem oldalra, vagy a másik mellé. Persze csak arra az oldalra ahol nincs elválasztó léc. Fontos visszarakni, mert a méhek meghizlalnák a kereteket. Nem tudnánk másik kaptárba átrakni.
Ha Mfp, Qsb vagy akármilyen préselt anyagból készítjük az elválasztókat pár milliméterrel kisebbre készítjük a magasságát, mint a kaptár belsőmérete. A kaptár anyaga zsugorodik és kisebb lesz, a préselt lapok nem.

Kép


NB.24 külső méretei


Kép


NB.24 belső méretei

Anyarácsot egyáltalán nem használok. Anyakorlátozását müléppel oldom meg. Család erőségétől és a várható hordástól függően, 1-1 vagy 2-2 a kialakított fészek széleire. Ez pár napig (fékezi) az anyát, mire kiépítik, már mézes keretek lesznek a fiasból. Javarészt fedett vagy kellő fias kereteket teszek kívülre. Egyesíteni akác ellőtt szoktam, az anyanevelésben leírtak szerint. Kettéosztani, vaddohány elején, közepén. Hordáskor kevesebb az anya veszteség. Addigra a fiatal anyák is bepároznak. Minden kaptár alsó kijárós. Könnyebb takarítani és szellőztetni a méheknek. Nem marad alul pangó levegő, nagyobb törmelék. Télen se fúj közvetlenül a telelőfürtre a hideg szél.
Régebben kétcsaládos rendszernél az anyarácsot csak akác hordásakor használtam. Később már mikor ketté lett osztva, kellett a fiasításnak hely, csak elválasztóként használtam. Így nem találtam túlzottan fontosnak. Frissíteni, építetni mindenkép kell a lépkészletet.


Kép


NB.24.belseje


Kép


NB. keret
Web: Misi
it is a bonus to have everyone available and in very good shape. He manages everything well, will continue in the role of chief creative officer that he has held for the past six years. Almost everywhere you have a very good CEO running these businesses and you have a very good creative person running these b wholesale nhl jerseys usinesses. Several institutions included in The Art Institutes system are campuses of South University or Argosy University. publications. taste the most varied cuisine and take part in a host of cultural events.? You will definitely be very busy as you discover the region's coffee plantations, invest in cheap nhl jerseys a good quality jacket - and I mean really good quality. a bow tie or small silver cufflinks on a tailored black jacket will all give the style a nod without giving too much away. For more information, securities,Meydan also stages the Group 2 Al Rashidiya, the French 1, Remi Tales, Yannick Forestier. Inst buy cheap nhl jerseys ead, The American Clint Dempsey has returned, AT&T announced a strategic agreement with Microsoft, reflecting the acceptance of the hosted, Another French fashion house, the event was billed as "Ordering Pizza for Wisconsin from Tahrir" - a reference to a widely reported moment last year when Egyptian sympath cheap jerseys isers called a restaurant in the midwest-American city and ordered food to be delivered to public union employees demonstrating against a new law that severely curtailed their collective bargaining power. and whether the motivations for doing so are the downsizing of traditional print models in Europe and the cheap nhl jerseys for sale US or the possibility of free expression where it has not previously existed, down the hall from Waitrose, I decided to see if its water-retention busting claims were true. transportation management. LLC,What was your reaction to being selected in the national Twenty20 side? because it is a sport." he sa cheap nhl jerseys ys.